Web Analytics Made Easy - Statcounter

این که مشتریان در چه ساعاتی از روز وقت بیشتری برای خرید دارند، بیشتر به دنبال چه نوع کالاهایی هستند، از چه راهی وارد فروشگاه آنلاین می‌شوند، از کدام نقاط جغرافیایی استقبال بیشتری از خرید آنلاین صورت می‌گیرد. البته جنسیت و سن و سال هم فاکتورهای مهمی در شناخت بیشتر از کاربران محسوب می‌شود. در این بخش از گزارش دیجی‌کالا ۱۴۰۰ به همه این اطلاعات جالب دست پیدا می‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشی موبایل؛ قهرمان جستجوها

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید کاربران دیجی‌کالا در این پلتفرم چه چیزی را بیشتر جستجو کرده‌اند. در سال ۱۴۰۰ گوشی موبایل با اختلاف بسیار زیادی نسبت به سایر کالاها در صدر جدول جستجوها قرار گرفت. کتاب هم که در سال ۱۳۹۹ در رده دهم جستجوهای دیجی‌کالا قرار داشت در سال ۱۴۰۰ با ۸ رده صعود به رده دوم این جدول رسید. هندزفری و ساعت هوشمند سومین و چهارمین سوژه محبوب کاربران در دیجی‌کالا بودند. در مجموع وسایل ارتباطی و متعلقات آنها بیشترین جستجو را در دیجی کالا داشتند. وسایلی مثل اسپیکر، لپ‌تاپ، مودم، تبلت، پاوربانک، مانیتور و هارد در این دسته قرار داشتند. البته وسایل منزل مثل یخچال، تلویزیون، ساعت دیواری و گلدان هم کالاهای محبوبی برای جستجو بودند.

دیجی‌کالا؛ پاتوق دهه شصتی و هفتادی‌ها

بررسی فاکتور سن و سال نشان می‌دهد متولدین دهه‌های شصت و هفتاد بیشترین از متولدین سایر دهه‌ها به دیجی‌کالا مراجعه می‌کنند. متولدین دهه‌های پنجاه و چهل هم کمتر از بقیه از این پلتفرم استفاده می‌کنند. این یعنی افراد هر چه سن و سال‌شان بیشتر باشد کمتر به خرید آنلاین و فروشگاه‌های مجازی روی خوش نشان می‌دهند. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد متولدین دهه هشتاد دارند به سرعت به جمع کاربران کاربران دیجی‌کالا اضافه می‌شوند و احتمالا به زودی در صدر مراجعه کنندگان به این پلتفرم قرار خواهند گرفت.

اختلاف معنادار؛ آیا خانم‌های کمتر خرید آنلاین انجام می‌دهند؟

یک نکته جالب در بررسی‌های دیجی‌کالا به چشم می‌خورد. این که ۷۰ درصد کاربران دیجی‌کالا آقا هستند و ۳۰ درصد بقیه را خانم‌ها تشکیل می‌دهند. این اختلاف معنادار در گزارش سال ۹۹ هم تقریباً با همین نسبت وجود داشت. فارغ از اینکه دلیل اصلی این اختلاف چیست، اولین نکته‌ای که به ذهن می‌رسد در مورد شکاف جنسیتی‌ست که در زمینه خرید آنلاین به چشم می‌آید؛ این شکاف با آماری که در زمینه سهم کاربران ایرانی زن و مرد در اینترنت وجود دارد متفاوت است.

خرید آسان‌تر با اپ دیجی‌کالا

برای جستجو و خرید در دیجی‌کالا، عمدتا از سه شیوه استفاده می‌شود: اپلیکیشن موبایلی دیجی‌کالا، مرورگر دسکتاپ و موبایل‌وب. جستجو از طریق اپلیکیشن موبایل دیجی‌کالا بیشترین سهم را بین این سه شیوه دارد. موبایل‌وب و دسکتاپ هم در رده‌های بعدی هستند. در تعداد سفارش هم رده بندی به همین صورت است. در حجم فروش ریالی هم باز اپلیکیشن موبایل اول است اما دسکتاپ جای موبایل‌وب را در رده دوم گرفته است. در مجموع راحتیِ کار با گوشی و البته جامعیت و سهولت کار در اپلیکیشن دیجی‌کالا باعث شده بیشترین جستجوها و خریدها از این طریق انجام شود.

استقبال از خرید آنلاین در کدام استان‌های ایران بیشتر است؟

همان طور که برای همه قابل حدس زدن است مردم استان تهران نسبت به سایر استان‌ها بیشتر از دیجی‌کالا خرید می‌کنند. استان البرز هم به دلیل همجواری با تهران در رده دوم بیشترین خرید از نظر جغرافیایی قرار دارد. در مجموع به نظر می‌رسد همجواری یا نزدیکی با تهران به عنوان پایتخت کشور تاثیر مهمی در میزان خرید از دیجی‌کالا دارد. البته استثناهایی هم وجود دارد. مثلا استان سمنان با این که همسایه استان تهران است و شهرهایش فاصله زیادی از پایتخت ندارند اما در جدول خرید از نظر جغرافیایی در رده‌های پایین قرار دارد. نکته مهم و قابل تامل حضور کمرنگ استان‌های مرزی ایران در این جدول است. مثلا مردم استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، بوشهر و اردبیل که همگی جزء استان‌های مرزنشین یا بسیار نزدیک به مرزها هستند خرید زیادی از دیجی‌کالا ندارند. البته باید اذعان کرد که مسائلی مثل محرومیت، امکانات کم و ضعف زیرساخت‌ها در اغلب این مناطق هم تاثیر زیادی در این اتفاق دارند. نکته دیگر این که در همه استان‌ها در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ شاهد رشد خرید از دیجی‌کالا بوده‌ایم. به رغم اینکه استان‌های مرکزی خرید بیشتری از دیجی‌کالا انجام می‌دهند با این حال، آنچه مهم است گستره دسترسی همه ایران به دیجی‌کالا و استقبال از این پلتفرم حتی در دورترین نقاط است.

تنوع شیوه پرداخت؛ راهکارهای مختلف برای خرید آنلاین

یکی از شاخصه‌های مهم در بحث تجارت الکترونیک، حذف فیزیکی پول است. پرداخت آنلاین باعث امنیت بیشتر و استهلاک کمتر پول و اسکناس می‌شود. اما خود خرید آنلاین هم دارای انواع مختلف پرداخت است. متداول‌ترین روش همان استفاده از کارت بانکی است. بیش از ۷۸ درصد پرداخت‌ها در خریدهای سال ۱۴۰۰ از دیجی‌کالا از همین طریق بوده است. روش پرداخت در محل هم کمی بیش از ۱۰ درصد در این بخش سهم داشته است. یکی از خدمات جدید دیجی‌کالا به کاربران خود در سال ۱۴۰۰ استفاده از خرید اعتباری دیجی‌پی بود. در این طرح که سرویس بعد پرداخت یا «الان بخر و بعدا پرداخت کن» (BNPL) نام دارد، اعتباری به کاربر اختصاص داده می‌شود تا خرید خود را به واسطه آن اعتبار انجام بدهد و هزینه را طی یک یا چند قسط در آینده پرداخت کند. کاربران دیجی‌کالا از روش‌های دیگری مثل کیف پول و کارت هدیه هم استفاده می‌کنند. در مجموع بیش از ۱۰ درصد از پرداخت‌ها در سال ۱۴۰۰ به روش پرداخت اعتباری و پرداخت از طریق کیف پول بوده است. روش‌هایی که به نظر می‌رسد به سرعت در حال محبوب شدن هستند و به زودی تبدیل به روش اصلی پرداخت در خرید آنلاین خواهند شد.

دیجی‌کلاب؛ باشگاه مشتریان وفادار

وقتی شما از یک فروشگاه چند بار خرید می‌کنید توقع دارید که آن فروشگاه به شما به چشم دیگری نگاه کند و امتیازات ویژه‌ای را برای شما در نظر بگیرد. مثل تخفیف بیشتر. در دیجی‌کالا چنین امتیازاتی خیلی بیشتر وجود دارد و کسانی که عضو باشگاه مشتریان دیجی‌کالا هستند می‌توانند از این مزایا استفاده کنند. اعضای این باشگاه می‌توانند با انجام ماموریت‌هایی مثل خرید، ثبت نظر برای کالای خریداری شده، سر زدن روزانه، خرید کالاهای مشخص شده، بیش از سه خرید در ماه، و... از جوایز و تخفیف‌های اختصاصی دیجی‌کالا بهره‌مند شوند. در سال ۱۴۰۰ دیجی‌کالا چند بازی از جمله نهال امید، المپیک، ۷ گنج، رای برنده، چله بازی، دیجی پلی و ... را ارائه کرد که با انجام آن کاربران می‌توانند جایزه‌های گوناگون ببرند. همچنین کار نیک دیجی‌کالا، طرح مسئولیت اجتماعی باشگاه مشتریان دیجی‌کالا در سال ۱۴۰۰ بود و در آن کاربران امتیازهای خود را برای کمک به سازمان‌های مردمی و اجرای پروژه‌های تاثیرگذار اجتماعی یا محیط زیستی اختصاص می‌دادند. در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۱ میلیون بازدید از صفحه دیجی‌کلاب انجام شد و کاربران آن ۷۷۰ میلیون امتیاز دریافت کردند.

دیجی‌پلاس؛ مخصوص اعضای ویژه

درباره دیجی‌کلاب خواندید؟ انتظارتان برآورده نشد؟ پس بیایید برویم دیجی‌پلاس! استفاده از دیجی‌کالا با شرایط ویژه، راهکار دیجی‌کالا برای کاربرانِ خوش‌خرید است. اعضای دیجی‌پلاس در مقایسه با کاربران عادی می‌توانند زودتر از تخفیف‌های شگفت‌انگیز باخبر شده و خرید کنند، زمان بیشتری برای بررسی و مرجوعی سفارش خود دارند، با خرید کالاهای نشان‌دار هدیه نقدی دریافت می‌کنند و در هر ماه ۴ سفارش با هر مبلغی را با ارسال رایگان تحویل می‌گیرند. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۸۳۵ هزار و ۹۸۰ نفر اشتراک دیجی‌پلاس را خریداری کردند و تعداد سفارش‌های‌شان بیش از ۴.۹ میلیون سفارش بود. بیش از ۲.۳ میلیون سفارش این اعضا هم به صورت رایگان برای‌شان ارسال شد.

کد خبر 1647524

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کاربران دیجی کالا دیجی کالا دیجی کالا خرید آنلاین سال ۱۴۰۰ دیجی پلاس استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۵۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند

رئیس سازمان چای کشور گفت: میزان بدهی کارخانجات به چایکاران ۳۱ میلیارد تومان است و کارخانجات چای موظف هستند تمام بدهی خود را به چایکاران پرداخت کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حبیب جهانساز امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ در جلسه با اعضای هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای و چای‌کاران با بیان اینکه در سال گذشته دولت سیزدهم اهتمام ویژه‌ای برای حل مشکل چای‌کاران در کشور داشته است، اظهار کرد: چای‌کاران با سختی زیاد در فصول مختلف سال به کاشت و برداشت چای مشغول هستند اما همواره در پرداخت مطالبات این قشر از جامعه با مشکل مواجه بودیم.

وی افزود: در سال گذشته در جلسه‌ای که با معاون اول رئیس جمهور داشتیم بسیاری از دغدغه چای‌کاران برطرف و دولت حق‌الزحمه خود را پرداخت کرد.

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری ۳۰ درصد افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری، برگ سبز چای درجه یک به ازای هر کیلو ۱۸ هزار تومان و برگ سبز چای درجه دو به ازای هر کیلو ۱۵ هزار تومان اعلام شده است.

جهانساز با بیان اینکه قرارداد با کارخانجات چای برای خرید تضمینی چای در سال جاری در حال انجام است، تصریح کرد: میزان بدهی کارخانجات به چای‌کاران را ۳۱ میلیارد تومان است کارخانجات چای موظفند تمامی بدهی خود را به چای‌کاران پرداخت کنند.

وی با تاکید بر لزوم توجه به جلوگیری از ورود چای سنواتی به بازار در فصل بهره‌وری گفت: ورود چای سنواتی به بازار در آغاز فصل بهره‌وری به یک معضل تبدیل شده است و در سال جاری نیز با همین مشکل مواجه هستیم بنابراین از دولت تقاضا داریم مسئله چای سنواتی را تعیین تکلیف کند.

وی افزود: کارگروهی در حوزه چای در کشور تشکیل شد و مصوب کرد که چای‌های سنواتی تاریخ گذشته کمپوست شوند و چای‌های سنواتی برای انجام مراحل کمپوست باید به کشورهای هند، روسیه و چین صادر شود و اگر به کشورهای دیگر صادر شود بدون شک هدف واردات به کشور است.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به پیش‌بینی خرید دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خرید تضمینی برگ سبز چای در کشور گفت: از دولت تقاضا داریم در تأمین نقدینگی به سازمان چای کمک کند.

کد خبر 748476

دیگر خبرها

  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید